Els meus tastos

NOM: La Llopetera 2006
DO: Conca de Barberà
Celler: Escoda Sanahuja
Varietats: Pinot Noir
PVP: 17 euros aprox.

Per veure la nota de tast publicada a CUPATGES cliqueu aquí

______________________________________________

NOM: Nadal Salvatge Brut GR
DO: Cava
Celler: Caves Nadal
Varietats: 62 % Macabeu - 13 % Xarel·lo - 25 % Parellada
PVP:
Data de tast: 07/07/10

Potser va ser el primer cava del que em vaig enamorar. Demanar un Nadal Salvatge era, quan començava a interessar-me de debò el món dels vins, una mena de luxe que em podia permetre de tant en tant per assaborir un cava que em captivava pel seu caràcter. Amb el temps ha abandonat aquella etiqueta negra característica, que personalment continuo enyorant, per barrejar-se amb la línia actual dels productes de Caves Nadal, amb el color fúcsia com a fil conductor.

Malgrat els canvis d’imatge el cava conserva encara tot el caràcter i la solera del macabeu que acaben d’arrodonir amb un toc de xarel•lo i una mica més de parellada. El resultat és el d’un producte fresc, potent però elegant, amb notes de criança i aromes cítrics o fins i tot amb algun toc de flor d’acàcia.

 
_______________________________________________
 
NOM: Ibéricos 2006
DOQ: Rioja
Varietats: Tempranillo
PVP: 7 euros aprox.
Data de tast: 9/05/10

Diuen que les primeres impressions són les que compten. Al primer contacte amb el nas, el vi és franc, amb fusta ben integrada però no predominant i rerefons de fruits vermells.
A copa agitada es deslliguen un reguitzell d’aromes a cireres sobremadures que de seguida deixen el camí obert a fruits vermells del bosc i mores.
En boca entren de nou en el ball els torrats de la fusta que fan de fantàstiques parelles de les aromes de fruites i lleugers tocs amagats minerals.
Un vi situat a les antípodes dels cànons més tradicionals i antiquats de Rioja, golós i rodó, tot i que no excessivament llarg a la boca, que pot vestir perfectament una taula i acompanyar un bon àpat.

Dicen que las primeras impresiones son las que cuentan. Al primer contacto en nariz, el vino es franco, con madera bien integrada pero no predominante y trasfondo de frutos rojos. A copa agitada se desata un abanico de aromas a cerezas sobremaduras que enseguida dejan el camino abierto a frutos rojos del bosque y moras. En boca entran de nuevo en el baile los tostados de la madera que hacen de fantásticas parejas de los aromas de frutas y ligeros toques escondidos minerales. Un vino situado en las antípodas de los cánones más tradicionales y anticuados de Rioja, goloso y redondo, aunque no excesivamente largo en boca, que puede vestir perfectamente una mesa y acompañar un buen ágape.

_____________________________________________

NOM: Nectar Terrenal semi dolç
DO: Cava
Celler: Caves LLopart
Varietats: Xarel·lo 70%, Parellada 30%
PVP:
Data de tast: 21/10/09

La meva col·lecció particular de vins i caves preferits és llarga i malgrat que les descobertes són moltes i la llista s’amplia molt sovint, és difícil tenir sorpreses com les que fa poc vaig tenir amb el cava Nectar Terrenal, un semi dolç de les caves Llopart elaborat amb un 70% de xarel·lo i un 30% de parellada. Varietats autòctones per a un cava cremós, que no acaba sent un dolç empallegós i que conserva unes interessants aromes i una acidesa fresca.

Els seus elaboradors el solen recomanar per maridar amb formatges potents, foie o postres. Particularment penso que amb un reguitzell de dolços com els que tastarem aquestes festes, pot lligar perfectament.

1 comentari: