04 de novembre, 2011

Per a què serveix debatre sobre la verema? (2011)

Sempre he pensat que si les coses es continuen fent deu ser que agraden, que tenen èxit o que són útils.. però ja em perdonaran perquè jo continuo sense trobar la clau dels Debats de la Verema que organitza l’Acadèmia Tastavins i que s’ha tornat a celebrar aquesta nit de dijous a Vilafranca. Si més no en el seu format actual. (Per cert, l’any passat vaig titular igual el post de resum del Debat 2010 i encara no he trobat la resposta)

Em quedo amb el fet positiu que enguany hem vist cares noves i hem escoltat argumentacions a favor i en contra de l’aplicació de la targeta, la limitació dels rendiments, la necessitat d’augmentar el nombre de cellers i la de crear una subzona pel cava que el diferencií d’altres zones productores de l’estat espanyol. Però res que els seus protagonistes no hagin manifestat ja en diverses ocasions i fòrums.

He passat dues hores davant la pantalla de l’ordinador (seguint el debat per streaming) escoltant argumentacions interessants de pes però també algunes intervencions que m’han semblat que responien sobretot al fet d’haver de dir alguna cosa per justificar l’assistència.

Què tal si ens plantegéssim un debat centrat en el model de Penedès que es vol i dels pros i contres que això significa per a tots els sectors agraris i elaboradors amb totes les cartes sobre la taula? No seria millor discutir a quin indret es vol arribar i quines dificultats ens trobarem tots plegats a la carretera?

I sobretot, no seria convenient diferenciar clarament un debat d’objectius per cava i un altre per vi de Do Penedès? Ja comença a ser hora que no parlem de verema al Penedès en global sinó que centrem l’objectiu de la càmera. Potser així podrem començar a conscienciar el consumidor que no tot el raïm que entra a la tolva té el mateix destí.

Cap comentari:

Publica un comentari