19 d’octubre, 2011

Una proposta original per gaudir del Vi i de l’Empordà

Se’m fa difícil definir el Mas Sorrer i la seva eclèctica oferta lúdica i cultural. Un resum superficial de situació establiria que es tracta d’un vell mas situat a Gualta, al mig de la plana empordanesa, on en Gerard Argemí ha establert un quarter general afegint pedaços d’aquí i d’allà fins a convertir-lo en un centre d’activitat musical, cultural, i cinematogràfica ... i on, a més, es pot menjar i beure.

El conjunt resulta molt atractiu de nit i a l’estiu o primavera, on els jocs de llums i ombres permeten establir espais recollits on afavorir la tertúlia al voltant d’una taula instal•lada al costat de l’hort; passejar per un camp acabat de segar; tastar originals còctels en una barra especial o prendre una copa a la barra d’un xiringuito amb aires tropicals.

En aquesta ocasió el Mas Sorrer obre portes a plena llum del dia per encetar una iniciativa que volen que tingui recorregut. L’han anomenat Caràcters de Vi i pretén aglutinar en una jornada tota mena d’activitats relacionades amb la cultura vitivinícola en sentit ampli.

Començaran a les 11 del matí amb la instal•lació de taules on diversos elaboradors o representants de marques oferiran a tastar i explicar els seus vins. La llista de propostes és tan llarga com interessant però per anar fent boca comentar que es podran degustar: Vins d’Arché Pagès, Oliver Conti, Eccoci Wines, Clos Mogador, Venus la Universal, Vines d’Olivardots, TerraRemota, Clos d’Agon, Laurona, Imperfecte, Laurant i Corrió i celler Brugarol. Això sumat a la presència d’alguns dels seus artífexs: Bonfill Arché Pagès, Jordi Oliver, Philippe Dambois, Renne Barbier, Sara Pérez, Carme Casacuberta, Teresa Nieto, Miguel Coronado, Noel Lan, Joan Farreras, Irene Alemany o Maria Carme Pujades.

A dos quarts de dotze començaran les activitats tot barrejant vi amb jazz en directe i a les 12 obriran el mercat de menjar en el que es podran tastar algunes de les especialitats clàssiques de la casa, com ara els pinxos de vieires amb panxeta ibèrica, davant les que em trec mil vegades el barret.

A les 3 de la tarda, per als més menuts, faran un taller de pintura amb vi, i un concurs de “nassos” a les 4 per a tots els assistents.

Una hora més tard s’oferirà un taller de degustació en funció del tipus de copa; i per acabar, a dos quarts de set de la tarda, una perfomance de vi i jazz a càrrec del sumiller Eduard Solà.

La jornada permetrà també participar del projecte de creació d’una nova marca de vi a partir de l’elecció de les mostres tastades. La informació detallada del projecte la podeu trobar al web http://www.tueligeslevino.com./

També és important l’apartat preu, ja que tota la jornada, inclòs el pica pica del mercat gastronòmic costa 20 euros per persona o 10 euros per als menors de 18 anys. Les copes de tast seran de la marca Riedel i caldrà deixar un petit dipòsit per si es trenquen.

1 comentari: