08 d’abril, 2011

QX, Pardas i Nadal, guanyadors del Concurs de Xarel·los de l'Aula de la Vinya i el Vi

QX i Pardas han tornat a revalidar els seus merescuts títols de campions a la quarta edició del Concurs de Xarel•los que organitza l’Aula de la Vinya i el Vi de Sant Pere Molanta i que s’havia realitzat els anys anteriors a l’entorn de les activitats gastronòmiques que organitzaven al Pla del Penedès.


La final del Concurs s’ha fet aquesta nit a l’Aula amb la participació de les 8 mostres que han passat a la final després d’una selecció prèvia feta a cegues entre les 17 que entraven enguany a concurs, amb els requisits indispensables de ser xarel•lo 100% , d’anyades iguals o anteriors al 2009 i de no haver estat collites tastades anteriorment en aquest mateix concurs.

El resultat ha estat determinant pel QX 09, de Mas Candí, que revalida el seu títol de campió per tercer any consecutiu, seguit de l’Aspriu 09, de Celler Pardas, que aconsegueix aquesta plaça per segona vegada i del Xarel•lo de Nadal que entra per primer cop a la terna guanyadora.

Darrera d’ells han quedat uns excel•lents Les Cerveres 09, d’Oriol Rossell (a tan sols un punt de diferència del tercer classificat); el Viladellops 09, que s’apuntava com un dels favorits vista la seva puntuació a la primera ronda; el Gramona 09; l’Improvisacions 09 de Vinifera i l’Electio 08 de Parés Baltà.

Com sempre la valoració general no sempre ha de ser coincident amb la particular i tot i que reconec i comparteixo la valoració dels grans vins que fan els tres merescuts guanyadors, no voldria deixar de banda l’interès que m’han despertat l’Improvisacions de l’Enric Soler que tot i un punt de sulfurós inicial destapa tot un vinàs al darrere; el Finca Viladellops, que s’ha revelat com un gran proveïdor d’interessants aromes, tot i que m’ha resultat un pèl curt en boca; i finalment el Gramona que, fidel al seu estil particular, ha presentat un vi fresc i agradable. D’aquells que conviden a continuar tastant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada