25 de gener, 2011

Llàstima d’esforços al Vinya & Tast

Avui tanca les seves portes la Fira Vinya & Tast de Vilanova, un certamen que segurament ha suposat molts esforços per part dels organitzadors per tirar-lo endavant, però que es clou amb una més que discreta afluència de públic i una encara més discreta participació d’empreses.

A més s’hi ha sumat una llarga llista de condicionants que a posteriori sembla molt fàcil resumir però que d’entrada ja feien dubtar de la viabilitat del projecte.

Per començar Neàpolis no crec que sigui el millor espai per celebrar una fira que vol captar públic, per la seva ubicació poc cèntrica. Les dates tampoc han estat les més encertades perquè fer una fira en ple mes de gener és com plantar una flor al desert. Hagués estat més fàcil fer-la en un moment de més activitat a la ciutat com per exemple a la Fira de Novembre, quan la gent està més predisposada a sortir de casa i mira més els calendaris d’activitats paral•leles.

Finalment l’afluència de cellers i establiments expositors tampoc ha estat exuberant, possiblement perquè la situació no està per fer grans dispendis. Em comenten que cada expositor ha pagat uns 300- 400 euros per ser present a la fira i, tot i que no es tracta d’una gran despesa, tot acaba sumant. Fins i tot un d’ells ja em deia el primer dia que veia difícil que hi tornés.

Malgrat tot és d’elogiar l’esforç que em consta que han fet les organitzadores, la capacitat que han tingut d’engrescar a uns i altres i el programa paral•lel d’activitats que han muntat, amb algunes xerrades interessants i amb tastos que han omplert gairebé sempre les 20 i poques places preparades per a cada sessió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada