15 de desembre, 2010

Vilarnau proposa canviar taps de suro per regals

Tots els meus amics i familiars apareixen de tant en tant per casa meva amb una bosseta de taps de suro per la meva col•lecció que vaig començar ja fa alguns anys i que m’ha portat a anar omplint grans gerros de vidre arreu de casa.

Certament fan bonic però ha arribat un punt que la capacitat dels meus gerros comença a estar saturada i ja no sé què fer amb els taps.

Vilarnau, però, m’ha donat la solució.

Aquest migdia han presentat a les seves caves d’Espiells un acord amb el sector surer mitjançant el qual llancen la campanya “Tu recicles, Vilarnau transforma”, mitjançant la qual volen fer palès el recolzament al sector surer per part de les caves del grup Gonzalez Byas.

No sé si recolliran gaires tones de taps però l’he trobada una idea genial pel que té de novedosa i perquè penso que amb ella aconseguiran un ressò mediàtic que no tindrien per altres vies.

La iniciativa arrencarà de les botigues especialitzades on el client que compri una ampolla de qualsevol producte de Vilarnau serà obsequiat amb un cartró foradat amb deu orificis que serviran per anar-hi col•locant taps de suro usats, ja siguin de vi o de cava. Un cop emplenat, el cartró es retornarà a la botiga on el comerciant el bescanviarà per un regal. En aquesta primera ocasió serà un marc de fotos fet amb suro però no descarten fer sotagots, tapes de llibres o altres objectes decoratius.

Els taps usats aniran omplint unes urnes creades especialment per la campanya i es retornaran a les indústries sureres que esmicolaran el suro per crear nous objectes. Descarten que el suro sigui reutilitzat per fer nous taps, però creuen que l’artesania i la decoració són camps on poden fer encara un gran treball.

Tant els surers com Vilarnau reconeixen que la campanya pretén ser un primer pas per conscienciar del reciclatge d’un producte que no té efectes contaminants per al medi ambient però que pot tenir molts altres usos que els d’anar a un abocador comú.

A Portugal sembla que el reciclatge de taps és un fet molt extès. A Catalunya caldrà veure si arrela.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada