21 de desembre, 2010

Juegabolos 2006 de Valderiz

NOM: Valderiz Juegabolos 2006
DO: Ribera del Duero
Celler: Valderiz
Varietats: 100% Trempranillo
PVP: 25 € aproximadament
Data de tast: 17/12/10

La paraula que em va venir al cap en tastar el primer glop de Valderiz Juegabolos 2006 no la puc reproduir en aquest text sinó vull semblar grollera. Uns succedanis molt descafeïnats del terme podrien ser ridiculeses com “culleres!” “òndia!” o “vatua l’olla” però cap serveix realment per expressar en paraules les sensacions que transmet el vi.

Al nas ja reivindica amb una força prometedora un reguitzell de fruita madura i apunta sense estridències els torrats de la fusta.

En boca s’acaba de produir l’explosió d’un vi amb fruita i tocs de les notes clàssiques làctiques dels vins de la Ribera del Duero, golós, càlid i rodó que els asseguro que no deixa indiferent. És un d’aquells vins que es recorden.

Es tracta d’un “tempranillo” nascut de la vinya “La Guindalera” que Tomás Esteban, el propietari del celler Valderiz, va plantar l’any 1985. La fermentació es fa en una tina de fusta y envelleix posteriorment 30 mesos en les barriques d’aquest celler (80% roure francès i 20% americà).

La filosofia de Valderiz és clara: màxima cura per l’entorn natural de les vinyes, mínimes intervencions al vi i sobretot molta, molta tranquil•litat en l’elaboració.

L’harmonia que transmet el vi segur que és el fruit de tot plegat.

4 comentaris:

  1. Albert, estava genial. Moltíssimes gràcies!
    Oriol, si no vaig errada el distribueix Lavinia però igual l'Albert ho sap millor.

    ResponElimina
  2. El Juegabolos és una "rara avis"; no crec que el trobeu a Lavinia. Només fan unes 1.000 ampolles i pràcticament tot va per exportació. LA resta de la gamma de Valderiz si que la podeu trobar a lavinia. Al Penedès i Tarragona el distribueix Tot Selecte.

    ResponElimina