19 de desembre, 2010

Una estranya reconciliació

Avui m’he reconciliat amb l’Índigena de Parés Baltà. I no és pas que m’hagués jugat cap malifeta, al contrari, però les dues vegades que havia tingut ocasió de tastar-lo m’havia semblat curt d’aromes en nas i correcte en boca, però sense superlatius.

A més curiosament cada vegada que sortia a la conversa d’algun aficionat o professional la referència a aquest vi, jo escoltava atentament les meravelles que n’explicaven tot pensant que les meves topades amb el vi havien estat en dies d’aquells que millor no tastar, segons el calendari biodinàmic.

Aquest matí hi he tornat.

A les onze he arribat al pavelló de tast de la Fira del Gall de Vilafranca disposada a participar en el Concurs de Tast que organitza l’Associació Vinícola Catalana (AVC) amb un bon grapat d’amics i coneguts. He aprofitat per tastar uns quants vins que podien sortir a la primera fase del concurs i de pas per anar escalfant el paladar. He tornat a tastar l’Indígena i de nou he tingut la mateixa sensació que les vegades anteriors. Juro que m’he mosquejat.

Una bona estona després i ja a la final del concurs, el vi ha tornat a aparèixer. El director del tast, l’enòleg Pere Escudé ha explicat que darrera les ampolles tapades s’hi amagaven dos vins de Do’s espanyoles, un del nou món, que fàcilment hem reconegut com a sud-africà per alguna pista afegida i un vi del Penedès.

Li he donat quaranta tombs. Buscava un Penedès amb els verds del cabernet o del merlot però no em quadrava. De fet no em quadrava res.

Finalment l’he trobat. Era l’Índigena. Era el mateix que havia tastat gairebé tres hores abans però ara, al contrari que tota la resta d’ocasions, el vi em parlava de fruites madures, de melmelades, de terres minerals i de calidesa. Ara si era la garnatxa fantàstica que altres havien sabut trobar. L’únic que la diferenciava de la resta de tastos ha estat el temps del vi a la copa per la qual cosa, i si em permeteu la recomanació, quan el serviu, deixeu el vi esplaiar-se una bona estona abans de tastar-lo.

Per cert, no he quedat entre els tres guanyadors del Concurs però m’ho he passat genial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada