15 de novembre, 2010

Tastalíquids pels infants

Sortir de l’escola i passejar per les vinyes del voltant és un privilegi que tenen molts dels centres de comarques vitivinícoles com el Penedès. Ara bé, si aprofiten aquesta sort o no ja és una altra història.

Tot just avui ha caigut a les meves mans el projecte que duu a terme cada any l’escola Sant Domènec de la Ràpita per promoure el coneixement de la vinya i del tast entre els escolars, amb visites a la vinya, visites a cellers i fins i tot un concurs anomenat tastalíquids que pretén emular el de tastavins que han fet aquests dies a la població coincidint amb la Festa del Most.

Els alumnes d’Educació Infantil van tastar 3 líquids i els de Primària van fer 4 proves. En cada prova havien de distingir, utilitzant els sentits de la vista, el gust i l’olfacte, 3 líquids semblants. Els alumnes de Cicle Superior van ser els encarregats de conduir les proves i també ajudar als més petits.

A més han buscat la complicitat de familiars i amics per ajudar-los a explicar a l’alumnat com es poda o com es fan altres feines del món del vi i la vinya, fins i tot amb algun dels noms il•lustres de l’enologia catalana com el d’en Carles Playà, que s’ha sumat als de Josep Fontanals, Josep Mª Ruiz, Joan Josep Rubió, Josep Mateu, Andreu Casañas i Andrew Ashurst.

No cal dir que aquesta sí que és una bona manera d’educar els nostres fills en la cultura del vi, en el respecte i l’estimació a l’entorn i en la valorització d’aquells signes que identifiquen la cultura vitivinícola d’un territori.

NOTA: Imatge proporcionada per l'escola Sant Domènec i publicada amb el consentiment del centre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada