27 d’octubre, 2010

Una bona proposta gastronòmica però sense vi català

Un dels exercicis més recomanables que es pot fer en una gran ciutat és el d ela descoberta. Sobretot si et queden un parell d’hores mortes entre activitat i activitat sense res concret a fer i amb la necessitat de menjar alguna cosa per mantenir el tipus.

Reconec que aquest tipus de recerca a l’aventura és tot un repte i que en el 99% del cassos acaba resultant un simple tràmit per trobar algun lloc on omplir l’estómac.

Avui, però, tot passant per davant del Mercat de la Llibertat, al costat de la plaça de la Gal•la Placídia, he recordat en Santi Coll, l’estimat propietari del restaurant Marina Can Coll de Vilanova. Ell gairebé cada matí esmorzava al mercat i sovint em deia que als mercats sempre es menja bé. Dit i fet.

En entrar m’he trobat un llarguíssim taulell farcit dels més variats peixos per dispensar a la clientela, i al final de tot una petita barra amb capacitat per a una dotzena de comensals a tot estirar.

Parlo del Tast de Joan Noi o d’en John Boy com també l’anomenen. Allà tot és fàcil, tries el peix i te’l cuinen al moment. No calen més floritures. La veritat és que ho he comprovat avui mateix amb uns daus de tonyina més que excel•lents amb una vinagreta de nous per sobre.

L’única pega ha estat el vi. He escollit un bon Rueda, el K-naia 2009, però ha estat una llàstima que tan sols hagi pogut escollir entre aquest o un Albarinyo. M’expliquen que l’Albarinyo és gairebé obligat amb el peix i que com que el cuiner és de Lleó, tenen un Rueda. Seguint aquesta mateixa progressió, com que el restaurant està a Barcelona ara falta el vi català per arrodonir el cercle. Per cert, el cava, tot i que l’he vist únicament a la prestatgeria, m’ha semblat que si que era català.

1 comentari: