10 d’octubre, 2010

Colet-Navazos, un escumós penedesenc amb aires de Xerès

Em comenten que el penedesenc Sergi Colet, que fa alguns anys va decidir abandonar la DO Cava per emprendre la seva aventura de crear escumosos a partir de varietats no admeses per aquest consell regulador, està a punt de llançar al mercat una nova sorpresa en col•laboració amb l’equip Navazos.

Llegeixo a la revista digital Conmuchagula que Jesús Barquín, de Navazos, explica que la seva idea és la d’arribar a fer un escumós de Xerès caracteritzat per la mineralitat calcària, els llevats de flor i les notes oxidatives característiques dels vins d’aquesta zona. Es tractaria d’un escumós fet amb raïm Palomino però seguint les tècniques tradicionals del Penedès.

Les converses Navazos – Colet van iniciar-se a finals del 2006 i poc després començaven les experimentacions deixant pel camí un bon grapat de proves. De moment sembla que veuen lluny arribar a l’objectiu inicial però ja han sembrat les primeres llavors amb productes que estan a punt de sortir al mercat, si no ho han fet en aquests darrers dies.

Es tracta del Colet-Navazos 2007 Extra Brut, que ja ha rebut 94 punts Peñín a la Guía 2010-2011 i el Colet-Navazos Reserva 2006 Extra Brut.

Del primer se n’ha fet una edició limitada de 2.600 ampolles i unes quantes menys del segon.

Segons aporta Víctor Franco en els comentaris posteriors a aquest post, el Colet-Navazos Reserva 2006 Extra Brut "té un subtil joc amb el licor d'expedició versat en la criança biològica, es majoritàriament Chardonnay i es cria en rima durant 36 mesos" Del Colet-Navazos 2007 Extra Brut, ens explica que "es majoritàriament Xarel•lo, on ha jugat un paper més marcat en el licor d'expedició la criança oxidativa i només ha reposat en rima durant 24 mesos. Un estil més amarg i no tant profund, però sense deixar de presentar un estil propi"

El vi està adscrit a la D.O Penedes, com la resta dels que elabora en Sergi Colet i diuen que sortirà al preu d’uns 15 euros per ampolla. Caldrà veure on es pot aconseguir tenint en compte la tirada relativament curta d’ampolles i la distribució, que en el cas de Navazos és una exclusiva de Vilaviniteca per a Catalunya i Llevant.

Les etiquetes dels dos nous escumosos

3 comentaris:

  1. Hola Imma, aprofito per a saludar-te i ja de pas, aclarir un parell de conceptes d'aquest interessant projecte.

    El primer, es que juntament amb l'Eduardo Ojeda, l'Equipo Navazos està portat pel Jesús Barquín, un bon amic amb el que he tingut el plaer de poder tastar, juntament amb el Sergi Colet algunes de les proves descartades, on el joc entre el Penedès i el Xerès passava de ser una subtil combinació a marcar un estil massa marcat en els descriptius dels vins de Xerès.

    El Colet-Navazos Reserva 2006 Extra Bru, que per a mi té un subtil joc amb el licor d'expedició versat en la criança biològica, es majoritàriament Chardonnay i es cria en rima durant 36 mesos. A dia de avui, el escumós que més m’agrada’t.

    En canvi el Colet-Navazos 2007 Extra Brut, es majoritàriament Xarel•lo, on a jugat un paper més marcat en el licor d'expedició la criança oxidativa, i només ha reposat en rima durant 24 mesos. Un estil més amarg i no tant profund, però sense deixar de presentar un estil propi.

    Un abraçada.

    ResponElimina
  2. Hola Imma, aprofito per a saludar-te i ja de pas, aclarir un parell de conceptes d'aquest interessant projecte.

    El primer, es que juntament amb l'Eduardo Ojeda, l'Equipo Navazos està portat pel Jesús Barquín, un bon amic amb el que he tingut el plaer de poder tastar, juntament amb el Sergi Colet algunes de les proves descartades, on el joc entre el Penedès i el Xerès passava de ser una subtil combinació a marcar un estil massa marcat en els descriptius dels vins de Xerès.

    El Colet-Navazos Reserva 2006 Extra Bru, que per a mi té un subtil joc amb el licor d'expedició versat en la criança biològica, es majoritàriament Chardonnay i es cria en rima durant 36 mesos. A dia de avui, el escumós que més m’agrada’t.

    En canvi el Colet-Navazos 2007 Extra Brut, es majoritàriament Xarel•lo, on a jugat un paper més marcat en el licor d'expedició la criança oxidativa, i només ha reposat en rima durant 24 mesos. Un estil més amarg i no tant profund, però sense deixar de presentar un estil propi.

    Un abraçada.

    ResponElimina
  3. Víctor, moltíssimes gràcies! ja tinc ganes de tastar-los (si més no els que sortiran a la llum pública).

    ResponElimina