01 d’octubre, 2010

La Do Penedes estrena espai a la Mostra de Vins i Caves de Catalunya

La carpa serà present en alguns dels esdeveniments més importants del Penedès i el Garraf

Diumenge al vespre va tancar portes la trentena edició de la Mostra de Vins i Caves de Catalunya després d’oferir al públic visitant 120.000 tastos. L’organització calcula que van passar pel Moll de la Fusta unes 200.000 persones i destaca especialment l’augment del 20% en el nombre de cellers presents enguany. La Denominació d’Origen Penedès va comptar enguany amb un espai destacat i diferenciat dins la fira per commemorar el seu cinquantè aniversari.

El Consell Regulador de la DO Penedès va aprofitar la Mostra de Vins i Caves de Barcelona per donar el tret de sortida del seu cinquantè aniversari i per fer-ho va escollir un espai vistós format per una àmplia carpa de color bordeus on hi van ubicar una espai destinat a informació, un altre amb columnes coronades per plantes aromàtiques o fruites les aromes de les quals es poden trobar al xarel•lo i un espai d’exposició que en aquest cas omplien algunes de les fotografies presentades al concurs organitzat pel Consell.

Durant la Mostra la DO va organitzar també diverses activitats per donar a conèixer les característiques dels vins penedesencs. Entre elles destaquen petites sessions de tast a peu dret en les que els sumillers Agustí Peris i Manel Pla van anar guiant els visitants per l’espai de la Do Penedès a una descoberta de diferents xarel•los. Dissabte al migdia es va fer també un tast de vins de la DO Penedès a la sala polivalent de la Mostra amb el guiatge de la periodista i sumiller Meritxell Falgueras i un ple total d’assistència.

La carpa instal•lada a Barcelona servirà durant tot aquest any per presentar els productes vinícoles penedesencs a diferents certàmens i fires de les nostres comarques o de zones properes a l’àmbit geogràfic de la DO Penedès.

Èxit de participació

L’organització de la Mostra ha fet públiques les xifres d’una edició que es resumeix en 120.000 tastos servits, un 20% més que durant la passada edició; 250 referències de vins i caves; 32 cellers representats de les dotze Denominacions d’Origen vinícoles de Catalunya i uns 200.000 visitants, una xifra similar a la de l’any passat.

De l’edició d’enguany en destaca també un ampli programa d’activitats que ha comptat amb la participació de més de 1.400 persones que han participat en les presentacions, tastos dirigits pels cellers i professionals del sector, concerts en el marc de “Música i Vi” i activitats de la Sala Polivalent.

Pel que fa als visitants, des de l’Incavi han destacat l’interès del públic més jove per conèixer els productes vinícoles i la gran presència de visitants dels creuers del port de Barcelona. Aquests darrers van fer-se notar especialment el dia de la Mercè quan la botiga de la Mostra va experimentar augments de vendes importants ja que molts creueristes van voler-se emportar a casa alguns dels vins tastats.

Entre les novetats d’aquest any s’ha d’esmentar també la nova campanya “De l’Origen al Plaer”, el 50è aniversari de la DO Penedès, el Celler de la Mostra i les diverses activitats realitzades a la sala polivalent.

La Mostra va ser inaugurada el passat dia 23 de setembre, pel secretari general del DAR, Xavier Castella, acompanyat del director general de l’Incavi, Oriol Guevara.

La 30 Mostra de Vins i Caves de Catalunya està organitzada pel Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció (DAR) mitjançant l’Incavi, amb el suport del sector vitivinícola català.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada