13 d’octubre, 2010

Busco 40.000 degustacions perdudes del Cavatast

Llegeixo astorada com les institucions pertinents fan les valoracions del Cavatast d’enguany tot afirmant que “s’ha plantat cara a la pluja” amb una xifra de degustacions de cava lleugerament superior a la del 2008, quan la fira es va celebrar també en format divendres, dissabte i diumenge.

Al web de Ràdio Vilafranca afirmen que enguany han estat 60.000 degustacions, citant el comunicat fet públic per l’organització.

Ja sé que és una feina entretinguda i no gens agraïda però davant les crítiques que ha tingut l’edició d’enguany per la no presència d’algunes prestigioses caves a la fira,val la pena fer un cop d’ull d’hemeroteca i veure com segons publicava el setmanari 7Dies el 6 d’octubre de 2008 (i tants d’altres aquelles mateixes dates) les xifres que donava l’organització eren de 43 expositors, 30.000 visitants i 100.000 degustacions.

Jo em vaig quedar justeta de matemàtiques però dels 100.000 del 2008 als 60.000 d’aquest any han perdut 40.000 degustacions. D’això n’hi diuen una xifra similar de degustacions?

El que sembla que sí s’ha mantingut ha estat el nombre d’expositors per bé que pel camí hagin quedat noms de caves històriques i de prestigi de la capital del cava.

Si voleu, la qüestió no deixa de ser una mera anècdota numèrica que cadascú pot interpretar al seu gust depenent del color polític de les ulleres que porti.

Jo com que d’ulleres no en porto, ni de sol, em puc permetre el luxe de considerar-ho un intent mediàtic per fer-nos creure que tot va com ha d’anar.... però tal i com ja apuntava en un post anterior, continuo pensant que alguna cosa passa, que la fira està patint un estancament i que caldria començar a pensar en noves propostes per involucrar tots aquells que per una raó o una altra han anat baixant del carro. Ara encara és una fira potent, agradable i exitosa i cal que continuï així.

2 comentaris:

  1. Pues para empezar, que no se haga en un puente en el que media Barcelona (que es el cliente tipo que debe ir al cavatast) se va de vacaciones o a su pueblo.

    ResponElimina
  2. Molt bon escrit.
    les coses que van a menys, mentre s'està a temps, s'ha de treballar per remuntar-les.
    Felicitats per l'escrit Imma

    ResponElimina