18 de setembre, 2010

Vint-i-cinquena verema a Raventós i Blanc

Les instal•lacions de Raventós i Blanc han acollit ja vint-i-cinc veremes des que va obrir les seves portes l’any 1985 i per celebrar-ho dimecres van oferir una festa sopar per a gairebé dos cents convidats entre els que hi havia principalment restauradors, distribuïdors i responsables de botigues especialitzades de Barcelona i les rodalies.

Diversos assistents van poder premsar els primers
raïms de la temporada junt amb Josep Raventós
La verema va servir de fil conductor per una vetllada que es va iniciar amb una premsada de raïm per part dels assistents i la posterior degustació dels primers mostos de la temporada. En acabar i després de degustar un aperitiu al voltant del roure centenari del celler, els assistents van realitzar un breu recorregut per les instal•lacions fins una de les naus del celler on es va servir un sopar per a tots els convidats.

La benvinguda a l’acte la va donar el director general, Josep Raventós, que va destacar especialment el concepte de terroir dels caves i vins d’aquest celler, el valor del clima i del sòl, la tasca humana d’aquells que fan possible que el vi arribi als consumidors, des del treball a la vinya fins la venda al client final i la importància de les varietats autòctones que fan que el celler jugui “a primera divisió mundial per aquest concepte”.

Raventós va presentar l’Elisabet Raventós 2005, que sortirà en breu al mercat i el Manuel Raventós 2002 clos del Serral. Aquest cava que Raventós i Blanc va començar a elaborar l’any 91 va experimentar un gir l’anyada 2001 quan es va decidir que s’elaboraria únicament amb les millors parcel•les dels Clos del Serral, que són la del llac i la de la creueta del coll, amb xarel•los de més de 70 anys i característiques molt particulars.

És en aquest producte on ara es basen bona part dels esforços de promoció del celler, que té previst dur a terme diverses presentacions de l’anyada 2003 a tot l’estat espanyol al llarg dels propers mesos.

A la cloenda del sopar, el president del celler, Manuel Raventós va voler agrair als assistents la seva tasca per la promoció dels productes de la firma.

Tot i que encara no ha tancat el calendari, Raventós i Blanc no descarta dur a terme altres activitats al llarg d’aquest any que, de moment, han iniciat amb aquesta festa de la verema tot recordant les vint-i-cinc collites del celler i el fet que la família ja fa 518 anys que conrea les mateixes terres.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada