06 de maig, 2010

Lleuger augment del consum?

Sembla gairebé mentida que una notícia com aquesta ens pugui alegrar els primers mesos de l’any. Malgrat que l’augment del consum de vi no és espectacular, qualsevol augment de consum de vi de qualitat és bo. Molt bo.

Font: Europa Press
El consum de vi en les llars espanyoles va augmentar un 1,4% en els dos primers mesos de 2010, fins a un total de 69,2 milions de litres, gràcies als increments del 9,6% registrat pels vins tranquils amb Denominació d'Origen (DO) i del 11,8% d’escumosos i caves amb DO, segons dades de l'Observatori Espanyol del Mercat del Vi (OEMV). En termes de valor, les vendes en el canal alimentació van augmentar lleugerament (+0,9%), fins a 160,1 milions d'euros. Els preus mitjos van caure en aquest període un 0,5% i es van situar en 2,31 euros per litre.
Enfront l’evolució dels vins amb denominació d'origen, el vi de taula sense DO va registrar un descens 4,2% en volum i del 6,6% en valor.
L'Observatori va destacar que es tracta d'un "bon començament d'any" per al consum de vi en el canal alimentació, amb un comportament positiu dels vins amb DO, mentre que "es produeix una evolució negativa en els vins sense denominació, que perden pes en el total".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada