18 de maig, 2010

L'art de colar duros a quatre peles

Ja podem anar cantant les bondats i la qualitat del cava i reivindicant la seva tradició.. que amb assumptes com aquests. Reprodueixo aquí el comunicat que acaba de difondre Unió de Pagesos avui dimarts al migdia.


Unió de Pagesos ha presentat denúncia per publicitat enganyosa d’un vi d’agulla que es ven com a cava a Lidl

Unió de Pagesos de Catalunya convoca per demà a les 11 h una acció davant el centre comercial Lidl a Vilafranca del Penedès per fer pública una denúncia presentada per publicitat enganyosa contra aquest centre per anunciar la venda d’un vi d’agulla elaborat a Alemanya com si fos cava. En la publicitat del centre apareix, en l’etiqueta frontal de l’ampolla “Vino frizzante”, i en la contraetiqueta “Vino de aguja obtenido en Alemania a partir de uvas cosechadas en Italia”, mentre al tiquet de venda el producte apareix com “Allini cava Sanglio”, i al fulletó publicitari de l’establiment “Sangiovese cava rosado seco”.

El sindicat ja ha informat d’aquesta promoció presumptament fraudulenta al Consell regulador del Cava i ha presentat denúncia a l’Agència Catalana de Consum, perquè iniciï les actuacions necessàries amb la finalitat d’aclarir els fets denunciats.

Unió de Pagesos considera que aquests fets suposen la vulneració de l’article 8 de la Llei 3/1993, de 5 de març, de l’estatut del consumidor quan a la veracitat de la informació, motiu pel qual demana que s’apliqui el previst quan a infraccions i sancions sobre frau i engany, sobre la disciplina del mercat i de defensa dels consumidors i usuaris.

En l’acte de demà a l’entrada del centre de Vilafranca del Penedès, que s’emmarca dintre de la campanya de preus justos al camp i a la ciutat que fa el sindicat, està previst repartir fulletons informatius sobre la venda del vi d’agulla. A l’acció hi assistiran el responsable de sectors vegetals de la Comissió Permanent d’Unió de Pagesos, Josep Carles Vicente; el responsable nacional del sector de la vinya i el vi de la Unió de Pagesos, Joan Santó, i el coordinador comarcal de l’Alt Penedès del sindicat, Josep-Joan Saumell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada