19 de maig, 2010

El vi als resturants a debat

Hi ha cartes de restaurants que són un veritable desert vitivinícola, d’altres que fan pena, algunes entren dins la correcció i permeten albirar esperances d’un futur millor. I finalment algunes poques són superlatives.

Continuo pensant que les cartes dels restaurants catalans no haurien de tenir vins que no fossin de la zona, és a dir de Catalunya, de la mateixa manera que totes les vegades que he anat a la Ribera del Duero o a la Rioja, per posar tan sols dos exemples, ni se m’ha acudit demanar un vi que no fos de la seva zona. D’altra banda tampoc no en tenien.

Aquesta és una llarga guerra que em fa l’efecte que a Catalunya no es guanyarà mai del tot però que comença a tenir algunes batalles guanyades pel sector dels vins propis.

Cada vegada el vi és més un signe d’identificació social i cada vegada són més els establiments que miren de tenir cartes de vins correctes perquè cada dia tenen clients més exigents.

I més encara que ho hauríem de ser.

Crec que he explicat en alguna ocasió l’anècdota d’un restaurant de la zona del Penedès amb una carta correcta que tenia vi de la casa de Navarra. A la primera vegada vaig demanar que em posessin un Penedès de la carta i el vaig pagar a part. La segona vegada vaig fer el mateix. A la tercera vegada ja tenien un molt correcte Covides de vi de la casa.

Casualitat o insistència? Estic segura que la meva tossuderia no va fer modificar el vi de la casa a un restaurant però si això mateix ho vam fer uns quants clients, potser els va fer reflexionar.

En realitat el tema del vi als restaurants dóna per una llarga conversa que podria durar hores. Tant és així que a proposta de Xavi Nolla, de la firma Cultura de Vi, vam pensar que seria interessant dedicar un dels espais que fem a Canal Blau TV i Maricel TV de Vilanova i Sitges.


El programa s’emet avui dimecres però el podeu seguir també online en diferit per http://www.tdtgarraf.com/.

Tot fent conversa comptem amb la presència de Jordi Carda, del restaurant Cal Blay Vinticinc, de Sant Sadurní d’Anoia; Jordi Trillas, dels restaurant Negrefum, de Vilanova i Jose Gallego, del restaurant el Marejol, també de Vilanova. Tots tres amb premis al concurs Cartaví.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada