06 de maig, 2010

Cap a Tòquio hi falta gent... a veure si els fem consumir més cava

Primer a Israel i ara al Japó. Les autoritats del món del cava ens tenen acostumats a notícies sobre les modes de consum a països ben diversos i a la quantitat creixent de mercats que adopten el cava coma beguda de moda.

Em consta que al mercat israelià ha estat així perquè em comentava un bon amic cavista que quan hi vas et trobes xampanyeries com les que teníem aquí als anys 80 a cada cantonada.

Al Japó no hi he estat. Les dades oficials afirmen que l’any passat es van vendre en aquets país gairebé 5 milions d'ampolles situant-se en el 5è lloc del rànquing dels països consumidors de cava i que els agrada especialment el Brut i el Brut Nature, tot i que també s’estan aficionant al rosat.

Deu ser veritat si tenim en compte el desembarcament que la Confraria del Cava farà aquesta propera setmana al regne de les càmeres fotogràfiques i la tecnologia. Anar al Japó no és precisament un viatge de plaer a la cantonada de casa i els confrares hi deuen haver vist oportunitats perquè han plantejat un més que atapeït programa d’activitats a fer de l’11 al 19 de maig amb sessions de tast, xerrades i presentacions a alguns del millors hotes del país.

I per acompanyar-los s’han buscat dos noms de pes: Ferran Adrià i Carme Ruscalleda, que han donat el seu suport a aquesta iniciativa a través d’un vídeo testimonial que serà emès en els diferents showrooms. De fet la Carme Ruscalleda farà quelcom més que això perquè sembla que acompanyarà la delegació penedesenca en un àpat al Sant Pau de Tòquio el proper dia 15.

Pero què seria una delegació de la Confraria sense investidura, plomes, capes i espasa? Suposo que llegiran el jurament de fidelitat al cava en anglès perquè sinó ja em diran com s’ho farà el prestigiós arquitecte japonès Toyo Ito per jurar com a Confrare d’Honor del Cava. L’any passat amb en Pau Gasol ho van tenir fàcil, idiomàticament parlant, a Los Àngeles però ara el procés d’internacionalització els obligarà, suposo, a adaptar una mica el protocol, cosa que faran sense cap tipus de problema coneixent el tarannà dels confrares i dels seus directius.

A la festa s’investiran també 22 nous Confrares de Mèrit, entre ells l’ambaixador d’Espanya al Japó, Miguel Ángel Carriedo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada