03 d’abril, 2010

Un tast aficionat

Ja feia temps que ho teníem pendent i finalment dimecres al vespre, malgrat el Barça, un grup d’amics es van aplegar a casa per compartir un tast de vins.
Cap pretensió especial tret de la de passar una bona estona, tastar uns quants vins i fer un joc que he practicat alguna altra ocasió per fer que diferents persones mirin d’esbrinar de quines zones o varietats són els vins que els proposo amb la informació prèvia de les zones, l’anyada i les varietats de cadascun d’ells.
Gairebé cap dels assistents ho havia fet abans i tot i que són aficionats al vi, cap d’ells havia estat mai en una sessió de tast.
Per a l’ocasió vaig llogar copes de tast i les vaig disposar a la taula amb els quatre vins destapats i coberts amb una funda de cartró.
Hi havia un Rioja clàssic 2004, un Ribera decebedor, un cabernet penedesenc i un merlot de la Conca de Barberà.
Ningú els va encertar tots. Certament no vam tenir sort amb l’elecció dels vins perquè tret del Rioja i del Penedès, la resta deixaven molt que desitjar.
Em quedo però amb la preparació del tast, talment com si fos un joc, amb l’entrega dels comensals i amb la seva sorpresa en veure quatre copes juntes i poder comparar els vins, cosa que no havien fet mai.
Un joc fàcil, econòmic i gens complicat per passar una bona estona, gaudir de la conversa i sobretot divulgar cultura del vi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada