15 de setembre, 2009

Un "Benjamín" a la nevera

Acabo d’arribar a casa després d’un dia mogudet i com faig en aquests cassos he obert la nevera per prendre una copa de vi blanc o cava mentre preparo el sopar. Sana costum que avui ha estat a punt de veure’s frustrada en comprovar que no tenia cap ampolla a la nevera.
La reacció ràpida ha estat pensar en algun negre del meu petit celler però un ràpid repàs mental m’ha recordat que dies enrere vaig comprovar que haig de renovar el meu estoc de vins negres joves i lleugers perquè el meu parc s’ha envellit de criances interessants però que combinen difícilment amb una copa ràpida sense massa acompanyament gastronòmic.
Quan ja era a punt de tancar la nevera he vist entremig de les ampolles de cervesa (pecat mortal, ja ho sé) una petita ampolla d’aquelles de 200 cl. amb un Anna de Codorniu a l’etiqueta.
M’ha agradat. M’ha servit just per fer aquella copa que volia tot preparant una amanida i una mica de carn a la planxa mentre anava espessigant bocins de Gorgonzola. El format “benjamín” no és nou, ni estic descobrint la sopa d’all però val la pena tenir-lo en compte per tastets desenfadats i sense pretensions. Ja m’hi animo! Ara caldrà saber on comprar-lo i a quin preu. Comença la recerca

2 comentaris:

  1. Jo també soc una fan dels- Benjamín-, si en trobes algun de bo ja m’ho diràs, anima als cavistes, son ideals per aquella copa fora de temps que de tant en tant es necessita.

    ResponElimina
  2. Hola Maite! Encara no he pogut fer la recerca de preus i marques però ho tinc a la llista de pendents

    ResponElimina