17 de març, 2009

Un altre famós buscant celler ... però ara al Penedès

La febre d’alguns famosos per comprar cellers i fer-ne lluïment entre amics, coneguts i seguidors no cessa malgrat la crisi. Ara ha estat l’actor i director malagueny Antonio Banderas qui s’ha sumat a la llarga llista de personatges famosos que elaboren el seu propi vi, malgrat que en la majoria dels cassos el que fan és simplement donar el seu nom al celler i al vi, perquè d’acostar-se als cellers, ben poc.
A Catalunya noms com els de Lluís Llach o Joan Manuel Serrat se sumen a altres espanyols com l’empresari Alfonso Cortina, el cantant Bertín Osborne, que ja prové de nissaga de bodeguers, els actors Emílio Aragón i Immanol Arias, l’ex ministre Luís Atienza, el pilot Carlos Saínz o noms de reconegut prestigi internacional com Francis Ford Coppola, Roberto Verino o Gerard Depardieu.
Per sort no tots són simples façanes publicitàries i em consta que algun d’ells s’implica tot el que pot en el procés d’elaboració del vi.
El cas de Banderas, però, segur que serà dels de façana publicitària perquè és obvi que no vindrà des dels Estats Units per veure les seves bótes i sobretot tenint en compte que ha fet la compra i l’ha anunciat sense ni tan sols conèixer personalment el celler, cosa que espera fer aquesta Setmana Santa.
La notícia no deixaria de ser una simple anècdota a Catalunya sinó fos per una petita frase que publica el portal www.elmundovino.com en el que afirma que tot i haver-se decantat per la Ribera del Duero, l’actor hauria estat estudiant abans la compra d’algun celler penedesenc.
Llàstima que no hagi pogut ser perquè no crec que això hagués canviat massa la zona, però potser sí la percepció que un tipus de consumidor base pot tenir dels vins penedesencs i catalans. Com sempre defenso, la qualitat la tenen però no hagués anat malament un copet a l’esquena per reforçar una fama que a hores d’ara encara està en fase crítica.

1 comentari:

 1. Hola Imma,

  Gràcies per afegir-te a la Penedesfera www.penedesfera.cat, la comunitat de blocaires de l'Anoia, l'Alt i el Baix Penedès i el Garraf.

  T'agrairíem que per a difondre i augmentar la xarxa facis un link del teu bloc cap al portal. A la barra lateral trobaràs logos i consells per millorar la visibilitat a la Penedesfera.

  Recorda que al web trobaràs tot un seguit d'eines per tal de millorar la comunicació i la participació entre els penedesencs a internet.

  Salutacions i felicitats pel bloc!

  Daniel García Peris
  www.danielgarciaperis.cat

  ResponElimina