06 de març, 2007

Arriben bons temps pel Penedès?

Els vins blancs estan de moda i cada vegada ho estaran més. Per estar a la última en vins cal conèixer les noves tendències en negres de zones emergents amb gran potencial però també és imprescindible un ampli coneixement del mapa de blancs. Si la tendència es confirma, com sembla, el Penedès podria tornar a agafar el carro que va perdre als anys 70 quan els seus blancs van passar de moda i no va saber o no va poder adaptar-se a les demandes dels consumidors i especialment d’aquells que marquen la pauta de tendències (sommeliers, prescriptors, etc). Bona mostra d’això es nota encara en les enquestes de consum que mostren una clara supremacia de les vendes de vi penedesenc en els supermercats i establiments alimentaris, per sobre del canal Horeca.
Durant aquests anys el Penedès no s’ha adormit i sortosament moltes bodegues han elaborat bons vins blancs, amb criances, amb experimentació de varietats o amb les tradicionals xarel-lo, macabeu i parellada. Ara caldrà saber, però, si hem fet tard o no i caldrà que fem un forat en la ment dels consumidors per tal que demanem un Penedès amb el mateix convenciment que demanem un Ribeiro, un Albarinyo o un Rueda en un restaurant. I per fer-ho, el primer que caldria és promoure el nom d’aquesta zona i que la paraula Penedès no soni estranya com a genèric de vi en un restaurant. Quants de nosaltres ho fem?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada