15 de febrer, 2007

El projecte de llei del Ministeri de Sanitat sobre consum d’alcohol entre els joves

Els que vam créixer menjant pa amb vi i sucre per berenar som uns alcohòlics? La generació dels 60 i els 70 encara vam créixer, si més no a les zones de tradició vitivinícola, amb aquest energètic berenar que l’àvia ens preparava el cap de setmana o tastant un glopet de "xampany" els diumenges i no ens hem convertit en una generació alcoholitzada. Lluny d’això som amants de la cultura del vi perquè en sabem apreciar les qualitats saludables i de forma inconscient estem provocant també un cert canvi en les tendències de consum ja que la nostra curiositat ha fet que zones oblidades ressorgissin al mercat o que els enòlegs i empresaris busquessin altres fórmules d’expressió del vi, més modernes i actuals.

El mèrit, però no sols és nostre. La indústria vinícola ha viscut una important revolució en els darrers 30 anys amb la incorporació de nova maquinària, equips de control de fred i la irrupció d’uns competidors inesperats, els vins del nou món, que han provocat un veritable daltabaix en les preferències dels consumidors.

Sigui com sigui el vi està canviant i els consumidors també, però no podem oblidar mai que la única solució a la davallada del consum que ja portem anys experimentant és l’educació per un consum responsable i que ens ajudi a conèixer els aspectes culturals i saludables d’aquesta polièdrica beguda.

1 comentari:

  1. Ei, bé amb els arguments però també existeix el botellón fet a base de barrejes de vi i refrescos!

    ResponElimina